Gehoorzaamheid

De basis voor iedere hond.

4 Feet For Fun geeft verschillende gehoorzaamheidcursussen op basis van leeftijd en vorderingen. Naast de standaard gehoorzaamheidoefeningen is de socialisatie in de maatschappij minstens net zo belangrijk voor een lang en gelukkig hondenleven voor hond en baas.

4 Feet For Fun wil werken aan een levenslange sterke band tussen baas en hond en zal hiervoor ook vele teambuildingsoefeningen gebruiken om dit te bereiken. Samenwerking is de sleutel naar succes.

4 Feet For Fun werkt op basis van positieve beloning. Wij willen de hond dingen leren door goed gedrag te versterken en ongewenst gedrag te verminderen/uit te doven. We willen dat de hond zelf leert dat goed gedrag beloningen opleveren en dat het verstandig is dit gedrag vaker te vertonen, en dat ongewenst gedrag niks oplevert en dus langzaam zal verminderen en verdwijnen.

Bij 4 Feet For Fun werken wij dan ook niet met correctiemiddelen (slipketting, stroomband, halti enz.) of straffen (slaan, schoppen enz) Deze middelen zijn onduidelijk voor de hond en zullen een band tussen baas en hond ernstig belemmeren.

Cursus Puppypillen

Voor pups, jonge honden en honden die de basis gehoorzaamheid nog niet gehad hebben starten wij met de Puppypillen. Hier besteden we alle aandacht aan de basis gehoorzaamheid (zit, af, hier, wandelen zonder trekken en vele anderen) en maken wij ze bekend met de basis socialisatie. (ondergronden, balans, rare voorwerpen, wachtkamertraining enz.)

Door deze cursus leren wij de honden hoe ze zich moeten gedragen in de maatschappij en wat ze daarin allemaal tegen kunnen komen. Ook gaan leren wat er van hun verwacht wordt en gaan ze inzien hoe ze hun beloning kunnen verdienen.

Wekelijks zullen wij in de lessen ook een stukje theorie meenemen.

Deze Cursus bestaat uit 10 lessen inclusief examen.

Cursus Basis Gehoorzaamheid

In deze cursus gaan we de basis gehoorzaamheid verder uitbreiden in moeilijkheidsgraad en aan laten sluiten aan de maatschappij. De basisgehoorzaamheidsoefeningen worden moeilijker en gaan we uitvoeren op afstand van de hond. (aan de voet, hier met afleiding, af op afstand enz.)

Naast deze oefeningen gaan we ook verder met socialisatie en maatschappelijke trainingen die vaak gecombineerd worden met leuke funoefeningen. (rol de strandmat uit, zoekspelletjes, restauranttraining enz.)

Deze cursus bestaat uit 10 lessen inclusief examen.